tiistai 9. lokakuuta 2012

Paidasta tyynyksi

Kun huusholliin tulee uusi paita, on loogista että vanha saa lähteä. Itse ainakin pyrin siihen, että ostaessani uuden vaatteen poistan kaapista jonkun pitkään käyttämättä olleen tekemään uudelle tilaa. Jotkin vähälle käytölle jääneet tekstiilit on kuitenkin joiltain ominaisuuksiltaan muuten niin kivoja, että ei niistä nyt kokonaan voi luopua. Siksipä diy-materiaalipinoni vain kasvaa ja kasvaa. Tällä kertaa pino kuitenkin pieneni kun tartuin pitkään päässä muhineeseen ideaan ja ompelin parit neulepaidat koristetyynynpäällisiksi.

Muutamasta hylätystä neuleesta helma katki kainaloiden korkeudelta, sisään ruma koristetyyny ja saumat ommellen kiinni. Niin simppeliä ja nopeaa. Hieman enemmän työtä teetti hihojen sommittelu ja leikkailu, kun halusin käyttää nekin hyödyksi. Eipä tuokaan enempää kuin ala-asteen kässätuntien taitoja vaatinut.
Tämä idea on varmasti monessa diy-blogissa jo nähty, mutta itse toimetuin tosiaan vasta syksyn kynnyksellä idean toteuttamaan ja tuolloinkin hyvin spontaanisti ja liikoja valmistelematta. Ompelukonetta en jaksanut muuttolaatikoista enää tätä varten kaivaa, joten pistelin menemään käsipelillä ja ihan siistit saumat sainkin aikaan. Pestävyys toki hieman kärsii kun en vetoketjuja tai nappilistoja jaksanut väkerrellä, mutta jos nyt välttämättä täytyy pesukoneeseen heittää niin aina saumat saa ratkottua auki ja sitten vaan uudet tikkaukset pesun jälkeen.

Meillä ollaan oltu näihin tyytyväisiä. Joskus kannattaa antaa ideoiden hautua ja materiaalien odottaa pitkäänkin, kun kyllä se inspiraatio sitten salakavalasti iskee jonain sateisena iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti