lauantai 27. huhtikuuta 2013

Keittiön muutosprosessi osa 1/2

Alkuvuodesta olin laiskempi bloggaaja. Otin kyllä kohtuullisesti kuvia remontin vaiheista, mutta jostain syystä kuvat jäi julkaisematta täällä. Nyt ollaan sitten siinä tilanteessa, että kun bloggaaminen taas kiinnostaa enemmän ja remonttikin etenee kivasti, on mulla esittelemättä kaikki se mistä on lähdetty. Siksipä ajattelin jakaa esimerkiksi keittiön prosessin pariin osaan. Tänään jaan teille kuvat alusta tähän päivään ja myöhemmin tästä päivästä valmistumiseen. Raja on aika kiva vetää tähän, sillä nyt ollaan siinä pisteessä että keittiön osalta alta on hoidettu niin purku kuin uuden pohjan rakentaminenkin ja jäljellä on enää pintojen laittaminen ja sitten se itse keittiökalusteiden asennus.

Tämän viikon olen huhkinut tosiaan kitin ja hiomapaperin kanssa ja torstaina sain maalattua tapetin pohjamaalin keittiöön ja nyt oliskin sitten korkea aika alkaa miettiä tosissaan sitä tapettia sinne keittiöön. Ja muuallekin. Tänään jo yritettiin ehtiä tapettikaupoille, mutta täällä meidän pikkuruisessa kotikaupungissa menee lauantaisin nämä erikoisliikkeet niin aikaisin kiinni, että eihän me tuon aamu(päivä)unisen reissultapalaajan kanssa ehditty niissä kuin vähän pyörähtää. Maanantaina siis uusi yritys.

Tässä kuitenkin nyt keittiön remontin vaiheita.

Tältä se alkujaan näytti. Ihan nätti ja hyväkuntoinen, mutta kun putket, sähköt ja muut herkut piti kuitenkin vaihtaa päätettiin kerrasta tehdä sitten ihan uusi keittiökin. Kiertoon nuo kelvot rungot ja laitteet onneksi lähtivät, ettei mennyt hyvä tavara hukkaan.


Ensin lähti kalusteet ja sitten alettiin purkaa lattiaa, seiniä ja kattopaneelia. Ja kyllä, juurikin siinä järjestyksessä. Käytännöllisempää olisi toki ollut purkaa kattoa kun oli vielä lattia alla, mutta eihän meillä käytännöllisyydestä välitetä. Keittiössä meillä olikin tapettien alla pinkopahvit, eikä kipsilevyä kuin kaapistoseinän takana. Muista huoneista onkin sitten revitty vanhoja vinksahtaneita kipsilevyjä joka seinältä.Purua ja vanhaa putkea riitti. Seinän takana siis naapurien keittiö ja hieman tuli palautetta että heilläkin astiat helisi kaapissa kun meillä lautoja revittiin irti. Sentään naapurin kaappeja tukevat puut tajuttiin jättää seinään.Ja sitten onkin jo ilta-auringon valaisemia kuvia torstailta kun olin saanut maalin huiskittua seiniin (ja siinä sivussa omaan nutturaani). Tehtynä siis jo lattiassa lämmitysputkitus ja kaksi kerrosta kipsilevyä ja seinissä myös kipsilevyt joita sitten tosiaan kittasin ja hioin huolella. Myös sähköpistoke- ja lamppupaikat johtoineen valmiina odottamassa.

Enpä malttaisi odottaa että valmistuu. Olette ehkä sen ennenkin kuulleet.

Huomenna ajattelin kittailla ja maalailla muita huoneita.
Palataan taas.
<3 Kiskis 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti